Kılıçların sporu olan  eskrim,   bir dövüş sporudur. Ortaçağda kılıçla yapılan düellolarla günümüze gelen bu spor satranç gibi birkaç hamle sonra ne yapılması gerektiğini düşündüren, hızlı karar vermeyi gerektiren güç kadar keza ya dayalı sporlardan biridir. Eskrim,  geniş tekniği, inceliği ve adalelerin yerine göre düzenini sağlaması bakımından bir sanat olarak anılmaktadır.

Eskrim sporunun vücudumuza faydaları!

Her hamle hareketinde oldukça ağır olan vücudu üstün süratle, çeviklik ve kolaylıkla ileri götürmek geri getirmek için çok büyük adale çalışmasını gerektirmektedir. Bu çalışma sayesinde solunum hareketinin gelişmesi ve kan dolaşımının artması, vücut ısısının yükselmesi alınan gıdaların kolayca yakımı ve kana geçirilmesi sağlanmaktadır. Bunlardan başka besin yakımı üzerinde büyük etkisi olan Eskrim sporu ayrıca sinir sistemi üzerinde düzenlemeyi sağlar. Özellikle görme ve elle dokunma hislerini geliştirir.Eskrim sporu vücudunuza; sağlık, dayanıklılık, sürat, güç, çeviklik, esneklik, denge, refleks, koordinasyon, önsezi, zamanlama yeteneği, çabuk düşünme ve karar verme yeteneği kazandırır.

Eskrimde kılıç biçimleri

Flöre: 1.1 metre uzunluğunda, ucunda küçük bir düğme ve çan bulunan ince bir silahtır. En fazla 500 gram ağırlığında olabilen bu silah İlk öğrenme aşamasında kullanılır. Sayı kazanılma işlemi kılıcın rakibin vücuduna saplanmasıyla olmaktadır. Her iki oyuncunun da aynı anda bu vuruşu yapması halinde atak üstünlüğü olan yarışmacı sayıyı kazanır. Vuruşlar kural gereği yalnızca gövdeye yapılabilmektedir. Kol, bacak veya başa yapılan vuruşlar geçersiz sayılmaktadır. Her spor dalında olduğu gibi eskrimde de yarışmacılar rakiplerini aldatıcı hamlelerde bulunarak sayı kazanmaya çalışabilmektedirler.

Epe: Flöreden daha keskin ve ağır bir silah olan epe de vuruşlar sadece silahın ucuyla olmakta ve giyside iz bırakmamaktadır. Flöre de vuruş sadece gövdeye yapılabiliyorken epe de öyle bir sınırlama olmayıp kol, bacak ve başa da hamleler yapılabilmekte ve sayı kazanılmaktadır. Aynı anda vuruş yapılmasınında her iki oyuncu da atak farkına bakılmaksızın sayı kazanabilmektedir.

Kılıç: Düz ve yassı bir silahtır. Sayı, ancak rakibin belden yukarısına kılıcın ucu veya yanıyla vurulması koşuluyla kazanılabilmektedir.